Начало Новини.бг Правят денонощна детска поликлиника в София за 1 млн. лева

Правят денонощна детска поликлиника в София за 1 млн. лева

25
0

Общинска сграда в район „Възраждане“ ще се реконструира, за да се превърне в общинска детска поликлиника, съобщава БНР. До края на тази седмица Столичната община ще обяви процедура за избор на изпълнител на строителните дейности. 

Целта е да има едно място, на което децата да получават квалифицирана медицинска помощ. 

Направен е анализ на съществуващите лечебни заведения в София, които предлагат медицинска помощ за деца. В разработването на концепцията на новото здравно заведение е включен и екип от лекари, уточняват от Столичната община. 

Детската поликлиника ще работи денонощно.

Тя ще разполага със специалисти в различни области на медицината, съобразно спецификата на детската възраст и заболявания – в това число детски пулмолог, УНГ специалист, офталмолог, хирург, гастроентеролог и др. Предвидено е в лечебното заведение да има лаборатория. 

Клиниката ще разполага и с дневен стационар, ако е необходимо извършване на манипулации като венозни вливания, ваксини, инхалации, активно наблюдение. 

Обществената поръчка за изпълнител на строителните дейности е на стойност 1 млн. лева. В цената влизат всички строителни дейности, както и изграждане на асансьор, за осигуряване на достъпна среда и обзавеждане на помещенията, допълват от общината.

Дума;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук