Начало Култура.бг Ако сте в Пловдив, Камен Донев ви очаква на Античния, в Балабановата...

Ако сте в Пловдив, Камен Донев ви очаква на Античния, в Балабановата къща…

11
0

Политолог представя „Новата държава“


Книгата “Новата държава“ от Димитър Аврамов ще бъде представена в Пловдив днес – 30 септември, от 18.30 ч. в Bee Bop Café – ул. „Гладстон“ 1 (сградата на Дома на науката и техниката, откъм Градската градина). Какво следва след популизма в България? Как ще се промени животът на следващите няколко поколения и кои ще са факторите, които решават дали гражданите на дадена държава ще живеят добре? Доколко политическите и социалните процеси са обективни и доколко можем да ги управляваме? Какво зависи от нас? Отговорите на тези въпроси ще намерите в книгата на Аврамов „Новата държава“.

Камен Донев с концерт на  Античния


Камен Донев се завръща под тепетата​, този път в компанията на редица свои приятели музиканти. В сряда вечерта, на 30 септември, те ще представят авторския спектакъл „Оптимистичен концерт с реалистично отношение“. Песните, които ще чуете, със сигурност ще ви заредят с приятни емоции и настроение. Началото е точно в 21.00 часа, а мястото – Античният театър. 

Неда Антонова кани на „Безмълвие“


Тази вечер от 18,30 часа в Балабановата къща в Стария град писателката Неда Антонова ще представи най-новата си книга „Безмълвие“ като част от културната програма на „Пловдив чете“. „Безмълвие“ е книга за греховната младост на Паисий Хилендарски, част от традиционните за ИК „Хермес“ Дни на българската книга. Само за два месеца тя изчерпа първия си тираж.

Почитат Ганди с изложба на 18 художници


По повод на 151 години от рождението на Махатма Ганди от 16 часа днес в Ивент център „Махатма Ганди“ на Пловдив тех парк (ул. „Вълко Шопов“ 14) се открива уникалната изложба „Махатма Ганди – сила на Истината“, в която участват 18 от най-изтъкнатите български художници. Изложените творби представляват рефлексия на личната среща на всеки един от авторите с личността на Махатма Ганди, било то чрез неговото слово, чрез документални и художествени филми за него или чрез други медийни формати.

marica.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук