Начало Култура.бг Огнено шоу омагьоса пловдивчани ВИДЕО

Огнено шоу омагьоса пловдивчани ВИДЕО

13
0

Огън, танци и музика превзеха площад „Централен“ в Пловдив. Това е част от шестото издание на Фестивала за улични изкуства 6Fest, който ще продължи до 31 октомври.

Всички спектакли в програмата са с продължителност от 20 до 30 минути. Изключение прави само спектакълът „Метаморфози“ на Жар театър, който е 50 минути. Именно той бе и първият представен пред пловдивчани. Създаден е по откъси от поемата на Овидий.

„Метаморфози“ започна с половин час закъснение, но чакането си струваше. Дори и изнервените малчугани, които не спираха да питат майките и бащите си кога ще започне шоуто, накрая бяха изумени. И започнаха да гадаят какви са фигурите, които палеха актьорите. Без колебание всички познаха дракона, но за следващата запалена фигура започнаха да гадаят дали е човек или икар. 

Огнено шоу омагьоса пловдивчани ВИДЕОНовиниИнформация

Стотина души се бяха събрали на площад „Централен“ да гледат огненото шоу. Пред зрителите се разкриха последователно танци, огнени картини, пламтящи кукли, а между различните сцени имаше и рецитал, който разказваше действието.

Следващият спектакъл е на 29 октомври от 18:00 ч. на сцена „Ядрото“ в Капана. Там пловдивчани ще могат да се  насладят на  Формация за огнено изкуство „Firestep“ със спектакъла „Самодива“, който е любовна история.

Последният ден от фестивала, 31 октомври, ще закрият  младежката огнена група „Феникс“ от Козлодуй и „Корени“. Спектакълът е базиран върху българския фолклор и мита за Героя. Иновативното в него е, че съчетава огън, светещ пой и мултимедия. Младежите ще играят от 18:00 ч. на акведукта на хълм Бунарджика.

Яница Марова – marica.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук