Начало Новини.бг Увеличение на таксите за детските градини не се предвижда в Ямбол

Увеличение на таксите за детските градини не се предвижда в Ямбол

10
0

Таксите за  детски градини в община Ямбол остават непроменени. Това потвърди на пресконференция заместник-кметът на Община Ямбол Енчо Керязов. Пред журналисти Керязов прочете писмото, изразяващо позицията на кмета Валентин Ревански относно твърденията на няколко общински съветници, че той и екипът му желаят да бъдат повишени таксите в ямболските детски градини в проекта, изготвен от общинска администрация (която не е взела предвид програмата на кмета за управление на Община Ямбол за настоящия мандат, където ясно е записано, че таксите за детски градини и/или ясли няма да бъдат повишавани) на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цените на услугите на територията на община Ямбол.

Енчо Керязов припомни, че през месец януари таксите за детските ясли в Ямбол бяха намалени с 50% и родителите заплащат по 17 лева на месец, вместо 34 лева. Той изтъкна, че от това действие ясно си личи какви са намеренията на ръководството на Община Ямбол и в никакъв случай те не са за увеличение на таксите.

„Когато в Ямбол детето не ходи на детска градина, такса не се заплаща, за разлика от други градове – като Бургас например. На всички ни е ясно, че тези такси няма как да останат такива завинаги, те остават засега такива. С инфлацията, повишаване на минималната работна заплата, увеличаване на всички хранителни продукти, на ток, газ, вода, няма как тези такси да останат непроменени. В община Казанлък, която е по-малка от Ямбол, таксата е 48.40 лева.“, каза Енчо Керязов.

Радио Стара Загора;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук