Начало Култура.бг Академията за мода ще отличи най-стилните

Академията за мода ще отличи най-стилните

18
0

За 12-а поредна година ще бъдат връчени най-престижните награди за стил и елегантност на Академията за мода. Експертният съвет, съставен от изявени лайфстайл, модни и светски журналисти, както и редактори от водещите печатни и електронни медии (включително и ДУМА), вече направи своите предложения за номинации на най-успелите българи за 2020 г. Критериите известни български личности да получат статут на „БГ модна икона“ са качества и добродетели като изискан и модерен вкус и стил, високи професионални постижения, безупречен морал и добра репутация.

„Нямам право да издавам предварително имената на тазгодишните призьори, но мога да ви уверя, че те са ярки представители на културата, изкуството, медиите и бизнеса, които със стил и професионализъм дават пример за висока визуална култура и безупречен вкус“, заяви председателят на Академията за мода и инициатор на приза проф. Любомир Стойков. „Благодаря на колегите журналисти, които направиха своите стойностни предложения и така помогнаха на Академията за мода да вземе правилните решения. Изразявам горещата си признателност на всички дизайнери, които, независимо от сложната ситуация и коронакризата, ще представят своите най-нови колекции. Събитието ще се проведе при най-стриктно спазване на епидемичните мерки в пълно съответствие с държавните разпоредби“, допълни проф. Стойков.

Връчването на приза „БГ модна икона 2020“ ще се състои в навечерието на Рождество Христово на специална церемония във „Витоша парк хотел“. В ревю-спектакъла, непосредствено преди официалното награждаване, ще бъдат показани актуални колекции на известни български дизайнери, както и дебютни произведения на студенти по мода на проф. Любомир Стойков от Националната художествена академия. Специален акцент ще са произведенията на такива утвърдени творци – носители на „Златна игла“, като Евгения Живкова, София Борисова, Жана Жекова, Албена Александрова, Иван Донев, Милка Александрова-Бучи, Николай Божилов, Теодора Спасова, Диляна Матеева и др.

Дума;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук