Начало Новини.бг Бургас остава без вода, алармира екоминистърът

Бургас остава без вода, алармира екоминистърът

14
0

Водната криза в Бургаска област се задълбочава, по думите на бургаският депутат от БСП Тодор Байчев. В статус във Фейсбук той написа:

Току що, министър Емил Димитров (Язовиро) обяви, че вода за лятото на 2021г няма да има в Бургаска област. За това обяви за виновни премиера Б.Борисов, МРРБ, МЗХГ и кмета на Бургас, който беше определен като зрител на случващото се.  ГЕРБ уверено ни води към миналото и скоро поздрава „честита баня“ няма да е актуален само сред техните  гласоподаватели. На практика от днес се обяви, че туристически сезон по Южното черноморие няма да има“, пише депутатът.

Ще привличаме туристи с Kамчийска кал. Това прогнозира екоминистърът Емил Димитров, цитиран от news.bg

Бургас ще остане без вода до шест месеца, алармира министърът. Министерствата воювали помежду си, а кметът на града бил зрител, посочи Димитров. Ще позволим ли Южното Черноморие да стане залог на политически интерес, попита той. Нужно е да се извършват ремонтни дейности, а министерствата спорели кой да пусне обществената поръчка, пояснил министърът.

Припомняме, че решението, което беше посочено преди месеци на събрание на ВиК-асоциацията, беше язовирите Порой и Ахелой да се пригодят за питейни нужди. Трябва да се промени статутът им, да се ремонтират стените им, да се изградят помпени и пречиствателни станции, както и друга инфраструктура.

Радио Бургас;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук