Начало образование.бг Преподавател в НУКК: Под прякото съдействие на родителите, децата показват изумителни резултати...

Преподавател в НУКК: Под прякото съдействие на родителите, децата показват изумителни резултати (ВИДЕО)

17
0

„Животът ни провокира с нова ситуация. Време е да се докажем като личности и общество като цяло“, това каза Мариета Георгиева, преподаветел в НУКК.  

„В началото онлайн обучението беше доста стресиращо. Децата трудно се адаптираха, особено малките деца. Отговорността падна и върху учителите, и върху родителите при първокласниците. Но получихме една много добра подкрепа от родителите. Поради тази причина бързо се влезе в ритъм“, добави още учителят.   „Децата бързо се адаптират към нови условия. Под прякото съдействие на родителите, децата показват изумителни резултати“, убедена е тя.   „Най-доброто образование идва в реалната класна стая. Първи клас е база, над която се надгражда. Детето трябва да получи много голяма подкрепа. Учител и родител трябва да си взаимодействат, за да има най-добър резултат от обучението на децата“, убедена е преподавателката.  

„Децата научават за правилата още в първите седмици. С цялото си старание се опитват да спазват правилата“, каза още тя.  

„Няма притеснения да се обяви годината за нулева, образованието може да бъде придобивано и от книги. Нулева година означава, че не си научил нищо през тази година“, сподели мнението си Мариета Георгиева.  

„Часовете са редуцирани в рамките на 20 мин. Това е с оглед децата да са по-малко време пред монитори. Не са достатъчни, но поне основните знания могат да се предадат“, добави тя.

„Часовете по физическо и изкуства се случват, макар че трудностите и предизвикателства пред преподавателите има“, заяви Георгиева.   „На децата им е тъжно, че няма да са в класна стая, но пък знаят, че това няма да е дълго“, заключи учителката.

kanal3.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук