Начало Новини.бг Допълнителни 40 млн. лева за запазване на заетостта в туризма и транспорта

Допълнителни 40 млн. лева за запазване на заетостта в туризма и транспорта

10
0

Премиерът: Продължаваме активно да подпомагаме нуждаещите се, ваксинирането е изключително важно

Правителството осигури допълнителни 40 млн.лева за мярката за запазване на заетостта в секторите на туризма и транспорта, съобщиха от Дондуков 1. Парите са от оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“ и с тях до  края на март ще бъде обезпечена мярката за запазване на заетостта в датата сектора в условията на пандемия.

„Това е програмата, с която подпомагаме секторите хотелиерство и ресторантьорство, туризъм и транспорт. До този момент по антикризисната мярка бяха вложени допълнителни 40 милиона лева в подкрепа на тези засегнати бизнеси. Сега увеличаваме бюджета на програмата с още 40 милиона лева, така че да може да продължи прилагането й до края на март“, докладва социалният министър Деница Сачева на премиера Бойко Борисов по време на правителственото заседание.

Борисов на свой ред отбеляза, че само по мярката за посочените най- засегнати сектори правителството е помогнало до момента на 1785 работодатели и самоосигуряващи се лица. Запазени са над 26 000 работни места.

„Дали сме подкрепа на 26 000 семейства в условията на пандемията, причинена от COVID- 19. Продължаваме активно да подпомагаме нуждаещите се, а това става възможно благодарение на добрата работа на Министерството на финансите“, подчерта премиерът.

Министър-председателят изтъкна, че заедно със здравните власти ежедневно се следи ситуацията в страната с цел приложение на най-адекватните и точни противоепидемични мерки.

„Ваксинирането е изключително важно. Така ще имаме възможност по- бързо да излезем от настоящите противоепидемични мерки“, категоричен бе Борисов.

По време на заседанието Сачева информира също, че по мярката 60/40 вече са изплатени 700 милиона лева, а по програмата за затворени бизнеси са получени заявки на стойност над 20 милиона лева. Сачева докладва и за оказаната помощ на пострадали граждани при валежите и придошлите води. „Ще отпуснем на подалите заявки граждани по 375 лева еднократна помощ, хранителни пакети и продукти. Имаме готовност също да осигурим еднократна помощ и на хората, които са загубили документите си заради кризата“, заяви още Сачева.

Монитор;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук