Начало Култура.бг Кремена Попова помага за развитието на талантливи деца

Кремена Попова помага за развитието на талантливи деца

16
0

Вече 25 години в Арт школа „Гея“ към Общинския детски комплекс в Ловеч стотици деца изучават тайните на изобразителното изкуство.

В края на ноември миналата година рисунка на десетгодишния Божидар Варчев намери място сред илюстрациите на най-новата книга на авторката на Хари Потър, Джоан Роулинг – „Икабог“.

Повечето деца са много талантливи, с огромно желание рисуват и аз се радвам, че мога да им помогна, защото това е много важно занапред. Сега децата с интернет малко по-малко мислят, всичко им е наготово и за мен фантазията и въображението е много важно, за да може да се развива и за по-нататък“, каза преподавателят Кремена Попова.

Талантът при децата изпъква в най-ранна възраст, допълни Попова.

Детето на 2-3 години само посяга към молива, към листа, за да изрази своите емоции, своите чувства. При мен идват по-големи деца, които са психически устойчиви, по-големи, за да имат възможност да седнат, да рисуват, да се адаптират към средата, към другите деца в групата. Важното е на определен етап от развитието им да работят за това, което носят„, подчерта Кремена Попова.

Според нея изкуството помага много за развитието на децата. Възпитаниците на арт школа „Гея“ участват и в международни конкурси по целия свят, печелят и престижни награди.

„Това им дава един стимул, воля за победа, да бъдат най-добрите, да вървят напред и да се развиват“, изтъкна преподавателят.

bnr.bg; rodbg


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук