Начало Култура.бг Занаяти.бг Отличиха „Стралджанска“ за любима марка ракия

Отличиха „Стралджанска“ за любима марка ракия

23
0

Тя надделя в онлайн гласуване в петото издание на конкурса „Златната изба“

„Стралджанска“ ракия добави още един престижен приз в колекцията си. Тя бе избрана за любима марка на българите в конкурса „Златната изба“, организиран от сайта exporter.bg под патронажа на Министерство на икономиката. Наградата от името на компанията-производител – „Вила Ямбол“ получи изпълнителният директор Красимир Аврамов. Специалната статуетка му бе връчена от Сергей Цветарски, председател на Националния статистически институт (НСИ).  

Отличиха „Стралджанска“ за любима марка ракияНовиниИнформация

 „Наградата е резултат на последователната ни политика в развитието и налагането на хубавата, висококачествена българска ракия, която е питие за удоволствие. Благодаря на екипа на избата за всички усилия в тази посока“, сподели след награждаването Красимир Аврамов. Той разказа още, че „Стралджанска“ е първата бутилирана българска мускатова ракия, още от 1982 година. Днес консуматорите на „Стралджанска“ са почти по равно разпределени мъже-жени, живеещи в големите градове, с високи доходи и висше образование. Те се определят като успешни хора, за които консумацията на ракия е удоволствие, а не рутина.  Марката „Стралджанска“ е сред лидерите в категорията на премиалните ракии у нас. Рецептата й е семейна и се е предавала от уста на уста в региона на Стралджа. Интересен факт, свързан с нейното производство е, че „Вила Ямбол“ е една от малкото изби със собствено звено за производство на бъчви. За бъчвите за ракия се използва предимно български дъб. Именно качествената дървесина обогатява и формира финалните нюанси в аромата и вкуса на „Стралджанска“, а ракията се прави от изцяло собствени лозови масиви от сортовете Мускат Отонел и Тамянка.

Отличиха „Стралджанска“ за любима марка ракияНовиниИнформация

Конкурсът „Златната изба на България” се провежда за пети път. Победителите се определят чрез онлайн гласуване, защото младите и активни хора, които формират винената култура и дават тенденциите в консумацията са именно там. Организатор е сайтът exporter.bg. 

marica.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук