Начало Български феномени Медът като биологично оръжие

Медът като биологично оръжие

803
0

Едва ли има човек, който да не е чувал за всички положителни качества на меда. Това магическо средство може да лекува широк спектър от заболявания, има невероятен вкус и намира приложение в редица сладкарски продукти. Комбинацията от фруктоза и глюкоза, допълнена от най-различни ензими, минерали, органични киселини и витамини, е точно това, което тялото може да посрещне с отворени обятия.

Мнозина свързват високите нива на глюкоза с диабета, но истината е, че всеки лекар ще се забавлява на това твърдение, особено след като количеството консумирани буркани трябва да мине около 10 буркана, при това консумирани един след друг – все още не познаваме човек с подобни способности. Друг интересен факт е, че в света има повече от 300 вида мед, произведени от различни видове растения и всичко зависи на какво точно ще кацнат пчелите. Сред тях присъства и така наречения халюциногенен мед. Една от най-честите версии на редица търговци е, че това специфично природно чудо може да причинява сериозни халюцинации и повишено либидо – последното дори е значително. За добивът му се изисква наличието на растението „Странджанска зеленика“.

Точно така, подобен мед може да бъде произведен в България, но наред с положителните качества, лекарите предупреждават, че не е особено препоръчително да се продава и предлага на пазара. Причината е, че точно този мед е известен с покосяването на армии. Поради факта, че мнозина биха потърсили въпросното растение, трябва да добавим, че пчелите не се ограничават само с него, но комбинират цветния прашец, за да успеят да постигнат този ефект.

Както мнозина се досещат, създаденият психотропен ефект изобщо не притеснява насекомите, а и те самите не се вълнуват от вкусовите му качества, следователно дали продукцията ще бъде опасна за човека или не, това е съвсем друга тема. Родните пчели могат да произведат мед, който да има малко по-различен вкус и да бъде значително по-горчив от обикновения. Обикновено може да бъде открит на пролет, когато повечето растения тепърва започват да цъфтят.

Страндженската зеленика е едно от първите растения, които бърза да покаже своите цветове. Историята разказва, че през 67 г. пр Хр. римските легионери достигнали Черно море. Като противодействие цар Митридат решил да заложи тази биологична бомба по пътя на легионерите, оставяйки гърнета с мед и просто чакал войниците да прекалят с него. В резултат на всичко това, когато дошло време за битка, повечето били толкова тежко дрогирани, че нямали никаква възможност да се отбраняват.

И най-интересното е, че никога не е ясно каква е точната доза, поради простата причина, че всеки кошер има различна сила за производство на мед. На теория, всеки човек, който гледа пчели, разказва как най-добрите кошери са с най-агресивни пчели, следователно никога не може да бъде ясно колко лъжички са безопасни. Когато армиите на Хенофон се прибират от Персия, преминават през Понтус и забелязват много сериозно количество пчели. Войниците са изпратени да търсят кошерите и много скоро се устроила една прекрасна веселба. Завършваща с полудели и парализирани хора, които с дни не можели да се осъзнаят.

Олга от Киев е друга историческа личност, която предложила медовина на войниците си и много скоро цялата армия от около 5000 войника била избита в засада. Опитът е повторен през 1489 г. и този път руснаците връчили този дар на 10 000 татарски войника. Освежаващата напитка бързо успяла да покоси всички. След това битката била много по-лесна. През годините има доста случаи, в които добре познатата храна може да се превърне в истинско биологично оръжие. Определено е по-успешна версия от троянския кон, особено след като има толкова добър вкус и предозирането причинява инфаркт, при това с минимални дози.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук