Начало Новини.бг Взрив в завод „Арсенал“

Взрив в завод „Арсенал“

645
0

Силен взрив стана в завод „Арсенал“. На мястото на инцидента има коли на полицията и на пожарната, съобщи БНТ. По първоначална информация при инцидента са пострадали двама души, но няма потвърждение от разследващите.

По информация на БНР около 11:15 е постъпил сигнал в пожарната в Казанлък. Инцидент е станал при смесване на взривни вещества за производство на мини. Няма сериозно пострадали, нито сериозни материални щети.

На място има следователи, които търсят причините за взрива.

Над града се забелязва дим.

Днешният инцидент не е първата авария в завод „Арсенал“. На 1 април 2020 г. работник обгоря при трудова злополука в завод „Арсенал“.

На 11 март 2020 г. при взрив в цеха в Мъглиж на завод „Арсенал“ пострадаха шестима – трима мъже и три жени. След това заводът спря работа (от 16 до 29 март) за изясняване на причините за взрива и във връзка с наложените противоепидемични мерки, наложени от извънредното положение.

И през миналата година – на 25 ноември 2019 г. три работнички пострадаха при инцидент в завод 3 на оръжейния производител „Арсенал“ в Казанлък. Тогава се оказа, че електровъзпламенител за неуправляваема ракета е предизвикал взривът в оръжейния завод „Арсенал“. Месеци по-рано, на 23 август 2019 г. избухна пожар на територията на завод „Арсенал“ между град Казанлък и село Бузовград.

2018 година също не се размина без инциденти – през октомври 2018 година шестима пострадаха в цех 120 на завод 3 в „Арсенал“, а през март 27-годишен служител на „Арсенал“ загина, друг бе ранен.

„Арсенал“ АД – Казанлък е в списъка на стратегическите обекти и дейности от значение за националната сигурност. На 29 април 2020 г. бе обявено, че ще има съкращения в оръжейния завод заради по-малкото поръчки предвид извънредното положение. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук