Начало Новини.бг Отварят моловете в понеделник по нареждане на Борисов

Отварят моловете в понеделник по нареждане на Борисов

699
0

Премиерът Бойко Борисов разпореди организация за отварянето на търговските обекти от понеделник (18.05.2020). Заповедта ще бъде издадена от здравния министър по-късно днес. Това съобщиха от пресцентъра на правителството. Решението бе взето след среща с представители на големи търговски обекти тип мол и на Българската ритейл асоциация. 

Техните търговски центрове бяха първите, които затвориха, заедно с ресторантите и автошколите. В моловете бяха допуснати да работят само хранителните магазини, банките и бюрата за разплащания.

МС На срещата присъстваха също министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, министърът на икономиката Емил Караниколов и председателят на Националния
оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски,

С колегите от икономиката, здравеопазването и щаба последните 2 седмици работим по темата с много дискусия, с много медицински аргументи и се надяваме да отработваме въпросите един по един. В много от държавите в момента се говори за разхлабване на мерките, а в България някои от търговските обекти въобще не бяха спирани“, посочи премиерът Бойко Борисов.

По време на срещата детайлно бяха разискани условията, при които да бъде възобновена дейността на моловете предвид борбата с разпространението на COVID-19 у нас. Бе изтъкнат също приносът на бранша за българската икономика, което налага въпроса за рестартиране на дейността му.

Премиерът Борисов отбеляза още, че е задължително да продължи да се спазва балансът между постепенното възстановяване на нормалния икономически живот и осъществяването на противоепидемичните мерки с цел максимална защита на здравето на българските граждани.

dariknews.bg rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук