Начало Новини.бг Началото на края: Ген. Мутафчийски най-сетне обяви добра новина за епидемията у...

Началото на края: Ген. Мутафчийски най-сетне обяви добра новина за епидемията у нас

1163
0

„Ключовата дума при отхлабване на мерките е да се преценяват много внимателно рисковете и всяка мярка да бъде премерен риск. Виждате, че това се случва постепенно, след внимателно обсъждане на ситуацията.“ Това заяви шефът на Националния кризисен щаб за борба с коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски по време на брифинг в Министерски съвет.

За първи път имаме повече оздравели, отколкото заразени и това е много радостна тенденция. Не трябва да се забравя, че каквото и отхлабване на мерки да има, трябва да се спазва социалната дистанция. Ние живеем с презумпцията, че този вирус съществува, има такава епидемия и тя е смъртоносна“, посочи той. „Нарушаванията на физическата дистанция, събирането на големи групи от хора, може да доведе до възникване на взривове от заболели и затова трябва всички здравни служби да бъдат нащрек“, каза ген. Мутафчийски и припомни, че вчера един от директорите на СЗО предупреди всички „да не празнуват, а да се организират и подготвят за следващ удар“.

Проф. Кантарджиев обясни защо залите за танцуване няма да бъдат отворени скоро. „Разбира се, много е важно за хората, които обичат танците, но лично като лекар в момента не препоръчвам на никой да се събират много хора в затворено помещение и да танцуват. По двама вкъщи могат да го правят часове наред“, каза той.

blitz.bg rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук