Начало Култура.бг Директорът на Театър „София“: До края на май и юни ще се...

Директорът на Театър „София“: До края на май и юни ще се играят общо 40 представления

733
0

Хората в театъра не знаеха какво се случва, но постепенно с появата на информация, те свикнаха с мисълта, че идва време, в което трябва да се спре за малко, обясни пък директорът на Музикалния театър

„Първите представления на открито, които направихме, бяха истинско вълнение както за артистите, така и за публиката. Пропускат се по двама, местата са разделени, раздават се маски – всички тези ритуали си бяха някаква театрална форма. Под маските на зрителите обаче разбрахме, че има блясък и че те искат да бъдат там. Това го доказа и бързата разпродажба на всички билети“. Това каза директорът на Театър „София“ Ириней Константинов в ефира на NOVA.    „Така решихме и да направим и театър пред стълбите на Театър „София“, където да има повече пространство и по-голяма площ. Отправих покана към всички мои колеги, които искат, но нямат възможност безвъзмездно да играят на нашата сцена“, каза още той.   И допълни: „След цялото затишие, изведнъж сега предстоят до края на май и юни да се играят общо 40 представления“.

„В началото, след въвеждането на извънредното положение, всичко беше много стресово и тежко. Хората в театъра не знаеха какво се случва, но постепенно с появата на информация, те свикнаха с мисълта, че след огромните успехи, които имаше театърът, идва време, в което човек трябва да се спре за малко. Беше странно“, коментира директорът на Музикалния театър Марияна Арсенова.   „Въпреки всичко ние не престанахме да комуникираме с хората през социалните мрежи. Осъществявахме и различни събития онлайн“, каза още тя.

kanal3.bg rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук