Начало Култура.бг Русенският театър ще има две постановки през юни

Русенският театър ще има две постановки през юни

616
0

Русенският театър ще има две представления през идния месец. Това съобщиха от културния институт.
Театърът ще възобнови програмата си на 17 юни с комедията „Двама съвсем голи мъже“ – на френския драматург Себастиан Тиери. Постановката е режисирана от Николай Урумов, със специалното участие на Михаил Билалов и русенските актьори Йовко Кънев, Кристиана Ценкова и Петя Венелинова.
Второто заглавие в месечния афиш ще бъде „Изненадата“ – с участието на Мария Сапунджиева, Филип Аврамов, Ясена Господинова и Тони Тончева. От Русенския театър информират, че местата в залата са редуцирани до 180, а зрителите ще сядат през две седалки – независимо дали са група, или не. Спектаклите ще се осъществяват при строги противоепидемиологични мерки.
Екипът на театъра напомня на зрителите, че е необходимо да носят маски през цялото време на престоя им в сградата и салона. Служителите на културния институт ще следят за стриктното спазване на правилата за безопасност и ще извършват своевременна дезинфекция на салона и на повърхностите, с които зрителите биха могли да имат контакт.
От Русенския театър съобщават, че от 1 юни се възобновяват и репетициите на „Балканска сватба“, които бяха прекъснати заради извънредното положение в страната. През идния месец актьорите ще работят и по спектакъла „Суматоха“.

dariknews.bg rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук