Начало Доктор.бг 75-годишната леля Здравка пребори коронавируса в столичната „Св. Анна“

75-годишната леля Здравка пребори коронавируса в столичната „Св. Анна“

643
0

Изписаха 75-годишна жена от село Петърч, успешно излекувана от коронавирус в столичната окръжна болница – УМБАЛ „Св. Анна“ – София АД. Лекарите я наричат леля Здравка и са убедени, че тя е абсолютният рекордьор сред болните от #Ковид19.

75-годишната жена е престояла в реанимация 65 дни, от които цели 33 дни тя бе на апаратно дишане. Жената е спасена и изписана днес в добро състояние.

На нейното изписване екипът се снима с усмивки, които се забелязваха зад защитните маски.

Зад този невероятен успех, стои денонощния труд на екипа на Клиниката по реанимация, начело с доц. Мария Атанасова, д-р Димитър Николаков, д-р Александър Станоевски и много други лекари, специалисти, медицински сестри и санитари, обясниха от болница „Св. Анна“.

„Ден след ден състоянието на леля Здравка се подобряваше и после пак се влошаваше. Образно казано, нейното лечение беше като возенето с нередовен асансьор – тъкмо тръгне нагоре и се връща надолу, но спирането на желания етаж все се отлагаше“, каза д-р Станоевски.

Доц. Мария Атанасова, началник на Клиниката по интензивно лечение благодари на целия екип за успешното излекуване на 75-годишната пациентка.

Успехът е постигнат от всички, работещи в нашата клиника и те заслужават да се гордеят с него, подчерта доц. Атанасова. А самата леля Здравка, през сълзи благодари на лекувалите я лекари „Върнахте ме от оня свят. Нямам думи да изкажа цялата си благодарност към всички в университетска болница „Света Анна“. С моето излекуване направихте истинско чудо„, каза благодарната пациентка.

news.bg rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук