Начало Новини.бг Първата виртуално избрана Царица Роза е Мария Петрова

Първата виртуално избрана Царица Роза е Мария Петрова

668
0

Първата виртуално избрана Царица Роза 2020 е абитуриентката Мария Петрова с 3 577 потвърдени гласа.

В историята на най-стария конкурс за красота Мария ще бъде вписана като 52-та носителка на престижната титла. Възпитаничката на ППМГ“Никола Обрешков“ участва в първата по рода си онлайн надпревара за Короната под №4. 

В своята видео визитка Мария обявява желанието си да допринесе за развитието на българското образование като следва българска и английска филология. Мечтае в Казанлък да има повече млади хора, повече усмихнати деца и гостоприемно кани всеки да посети и опознае Долината на розите и на тракийските царе. Мария обича спорта и призовава за опазване на природата чиста.

На Царица Роза 2020 бе поставена короната, но официалната церемония по коронясването й ще може да бъде видяна на 5 юни, Ден на Казанлък, също онлайн.

Сузан Иглева стана първа подгласничка на Царицата с 3 169 потвърдени гласа. Сузан е сред зрелостниците на СУ“Екзарх Антим I“ и участва в конкурса под №21. Като нежен и чувствителен човек определя сама себе си Сузан. „Успехът за мен не е преодоляната трудност, а пътят, по който съм вървяла“, посочва първата подгласничка на Царица Роза 2020, носител и на титлата Мини Мис Царица Роза 2008 и споделя, че вярва в чудеса. „Смело мечтайте и не губете надежда!“, пожелава Сузан.

Втора подгласничка е Стефани Кръстева, също от ППМГ“Никола Обрешков“. В представянето й в нарочния сайт queenrose.eu под №2 за нея са дадени 1 774 потвърдени вота на казанлъчани и техни приятели. Целта й е да стане фармацефт и така да подпомогне здравеопазването в родния си град, с който се гордее.

Всички смели млади момичета, дръзнали да се включат в благородна конкуренция бяха поздравени от кмета Галина Стоянова и получиха подаръци за спомен от емоционалното преживяване

В продължение на една седмица, като част от 117-те Празници на розата, казанлъчани и приятели на Града на розите имаха възможност да изберат най-очарователната сред  абитуриентките на Казанлък за своя Царица Роза 2020 на специално създадения за целта сайт queenrose.eu. Електронният формат на празниците и на конкурса се наложи заради световната пандемия.

Създателите на сайта отчитат огромен интерес към гласуването-16 098 общо са регистрираните реални гласа и още десетки хиляди непотвърдени и невалидни. От днес след обед всеки гласувал може да провери как е отчетен гласът му – подава се заявка към системата за проверка на вот, потвърждава се мейлът, с който е гласувано и системата изпраща информация на същия мейл.

За честността на вота, нивото на представяне на младите момичета и техните послания към казанлъчани следеше 3-членно жури, под председателството на Николай Златанов, председател на Общински съвет – Казанлък. „Да украсят Света и околните светове!“, пожела на всички претендентки за Короната известният физик и Почетен гражданин на Казанлък Теодосий Теодосиев, а елегантното представяне на младите момичета високо оцени директорът на Художествена галерия – Казанлък Христо Генев.

dariknews.bg rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук