Начало Новини.бг Борисов: Очаквам утре да има някоя хубава карикатура, защото парите се връщат...

Борисов: Очаквам утре да има някоя хубава карикатура, защото парите се връщат при българските граждани

650
0

Премиерът Бойко Борисов събира правителството на извънредно присъствено заседание, за да обсъди механизма за връщане на суми от страна на обществения доставчик “Булгаргаз” на неговите клиенти, закупили природен газ при свободно договорени цени през първото тримесечие на 2020 г.

В края на миналата седмица премиерът Бойко Борисов обяви, че ще бъдат върнати на потребителите на „Топлофикация“ 201 млн. лв. от надвзети от „Газпром“ пари. „Съпоставена цената на газа е с 53% по-ниска спрямо 1 юни 2019 години. Това е в полза на българските граждани и българския бизнес. Тези пари – 203 млн. лв., от тях 60 млн. лв. отиват за Топлофикация София„, обяви премиерът Борисов преди началото на заседанието.

„Очаквам утре някоя хубава карикатура, защото парите се връщат при българските граждани“, каза още той. „Смятайте колко пари са изтекли от 90-та година насам в олигарсите. И как няма да си седиш и да си рисуваш от хубавите курорти по света“, добави министър-председателят.

Премиерът пресметна, че са около 1,5 млрд. лв. са взети от олигарсите и са върнати на хората. Той припомни и случилото се с КТБ.

Blitz.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук