Начало Дарителство „Интръст“ на Делян Пеевски дари линейки на болница „Света Екатерина“ (Снимки и...

„Интръст“ на Делян Пеевски дари линейки на болница „Света Екатерина“ (Снимки и Видео)

703
0

Високотехнологичните линейки са на стойност над 200 000 лева

Депутатът Делян Пеевски направи ново голямо дарение за нуждите на здравеопазването чрез компанията си „Интръст“.

Народният представител от ДПС предостави безвъзмездно две високотехнологични линейки за над 200 000 лева на столичната болница „Света Екатерина“. Те са оборудвани за всички нужди на пациенти с кардиологични проблеми.

Ключовете на двете линейки бяха връчени от главните редактори на „Телеграф медиа“.

 „В мигове на криза се разбира кой е човек и кой не, трябва да сваляме шапка на хората, които се отзовават на нуждите на другите“, казапроф. Генчо Начев, директор на лечебното заведение.

„Искам да изразя личната си благодарност и от името на болницата на дарителя за това човечно дело, защото точно в такива мигове на криза се разбира кой е човек с широко сърце, кой е скроен така, че да помага на другите и кой не е. Излишно е да казвам, че това не е първото дарение. Г-н Пеевски е направил толкова много дарения в тази криза, че с това си действие всъщност подканя много други да поемат по пътя на дарителството. Защото българският народ е известен навремето още със склонността си към даренията. И аз още веднъж искам да изразя личната си благодарност към него. Той много пъти ни е помагал. Трябва да сваляме шапка на такива, които в кризисни моменти, а и не само тогава, се отзовават на нуждите на другите“, посочи проф. Начев, като допълни, че поема ангажимента тези линейки да се използват по предназначение и да се оказва помощ на хората в нужда.

Изпълнителният директор на УМБАЛ „Св. Екатерина“ посочи също, че с това дарение, както и още едно, което се очаква, се задоволява нуждата от нови линейки на болницата. „Защото автопаркът не е малък, но линейките ни са амортизирани, на повече от 15-20 години и над 500 000 км. При такава стара техника тя носи със себе си риска да остави болния на пътя. Докато с тези красавици, защото те не са само коли, а са напълно оборудвани за всякаква спешна помощ, особено за сърдечно-съдови случаи, такъв риск няма. Сега можем да гарантираме, че пациентите ще бъдат превозени безопасно до болницата“, обясни проф. Начев.

kanal3.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук