Начало Новини.бг Лекарка с COVID-19 лъгала, зарази 11 души, дават я на прокурор

Лекарка с COVID-19 лъгала, зарази 11 души, дават я на прокурор

639
0

Белодробното отделение на болницата в Кърджали е затворено за дезинфекция, след като са установени 11 нови положителни проби за COVID-19, предава NOVA.
Всички новозаразени са контактни на лекарка от „Пирогов”, която излязла в отпуск и заминала за Черноочене. Седмица по-късно се подложила на PCR-тест, който доказал, че е носител на коронавируса. До онзи момент обаче жената контактувала с изключително много хора и дори била на посещение в местната болница, за да се види с бившите колеги.
След поставянето на диагнозата още миналия петък здравните власти започнали да проучват контактите на лекарката. Първоначално тя заявила, че не се е виждала с никого и отказала да посочи къде точно е ходила.
В крайна сметка заразени се оказали нейни близки, две лекарки, санитарка и пациенти. Един от всички заболели е починал. „Тя се е тествала по собствено желание, може би по изискване на лечебното заведение.
„Първоначално казва, че не е имала контакти. След това разбираме, че е имала такива. Упрекът към нея е за бавното съдействие”, каза областният управител на Кърджали Никола Чанев.

„Тя не е дала точна и ясна информация за контактите си. Затова е изготвено писмо, което ще бъде изпратено до прокуратурата”, каза директорът на РЗИ-Кърджали д-р Виктор Кирчев.

dariknews.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук