Начало Култура.бг Георги Тошев представя книгата си „Георги Парцалев. Хамлет от град...

Георги Тошев представя книгата си „Георги Парцалев. Хамлет от град Левски“

716
0

Излезе от печат в Издателство Книгомания дългоочакваната биографична книга от журналиста Георги Тошев „ГЕОРГИ ПАРЦАЛЕВ. Хамлет от град Левски“ – луксозно издание, цветно, с твърди корици и обложка.

Представянето на биографичната книга „ГЕОРГИ ПАРЦАЛЕВ. Хамлет от град Левски“ (Книгомания) от журналиста Георги Тошев (Georgi Toshev) ще бъде на 18 юни (четвъртък) от 18,30 ч. в Сатиричния театър – Голяма сцена.

Събитието ще се проведе в съответствие с предписаните хигиенни мерки и до изчерпването на допустимите 30% места в залата. Книгата излиза по повод 95 години от рождението на актьора. Специални гости ще бъдат колеги и приятели на Георги Парцалев. Събитието се провежда със съдействието на Сатиричен театър „Алеко Константинов“.

Клоунът аристократ, който блесна и изгасна като комета

Клоунът аристократ, който блесна и изгасна като комета

„Това е историята на един необикновен комик. Едновременно близък и напълно непознат образ, оставил траен спомен със своите роли, но съумял да опази в дълбока тайна личния си свят. Държите в ръце първия безпристрастен разказ за Георги Парцалев – за единствената му голяма любов, за сбъднатите и попарените мечти, за неговата широко обсъждана хомосексуалност в условията на развит социализъм и за неповторимото чувство за хумор, с което той празнува живота. На един дъх!“ – Диляна Ценова Гогова

Жоро Тошев направи филм за Георги Парцалев

Жоро Тошев направи филм за Георги Парцалев

По време на премиерата ще бъде представен и неизлъчваният досега документален пълнометражен филм на режисьора Георги Тошев в памет на Георги Парцалев: „Рицарят на смеха“. Ще си припомним родния град на Георги Парцалев и ще проследим пътя му до голямата сцена.

За него като човек и артист разказват съвременници и партньори като Стоянка Мутафова, Татяна Лолова и много други.

Книгата „Георги Парцалев. Хамлет от град Левски“ ще можете да закупите на място и да получите автограф от Георги Тошев.

dir.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук