Начало Доктор.бг Доц. Кунчев шокира с признание и захапа гневно доц. Мангъров

Доц. Кунчев шокира с признание и захапа гневно доц. Мангъров

669
0

Минахме на по-гнездово разпространение на вируса. Това заяви пред Нова телевизия главният здравен инспектор на България доц. д-р Ангел Кунчев. По думите му, няма значение как се разпространява коронавирусът, защото броят на случаите бил голям. „Има основания за притеснения. Това, че не се изпълниха очакванията на всички, не е приятно. Хората все по-трудно възприемат ограничителни мерки. Все повече се усеща колко много пречи вируса. Но мерките трябва да са такива, че да осигурим контрол над вируса. Притеснява ме общото чувство на преодолян проблем, който кара хората да си живеят по старому”, каза още той. По думите му, не само поведението на хората е виновно за притеснителния брой на новозаразените. „Има известни промени в характеристиката на вируса”, посочи доц. д-р Кунчев. „Очертава се втора вълна на целите балкани. И Сърбия, и Македония и Турция са с по-висока заболеваемост от нашата. Вирусът продължава да циркулира”, подчерта той.

По повод поканата на доц. Мангъров за публичен дебат във връзка с коронавируса към членове на Националния оперативен щаб, главният здравен инспектор заявява, че няма нужда от подобно противопоставяне. „Страшно сме уморени. И аз, и цялата система сме преуморени, на ръба на оцеляването сме. Аз не уча доц. Мангъров как да лекува децата си, много моля и той да не ме учи на епидемиология“, ядоса се той. „Стресът започва да се отразява. За трети път различни вируси ме ловят, но все още не съм се срещал с ковид“, призна доц. Кунчев.

Не трябва да подценяваме ситуацията. Ако се научим да живеем по медицински съобразно, ще успеем да се справим. Животът трябва да продължава, няма нищо лошо в това“, каза в заключение той.

Blitz.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук