Начало Спорт.бг ЦСКА – Левски на Националния стадион, тревата ще бъде в перфектно състояние...

ЦСКА – Левски на Националния стадион, тревата ще бъде в перфектно състояние (ВИДЕО)

689
0


Новата система за видео наблюдение дебютира на дербито

Дербито ЦСКА – Левски тази събота ще се проведе на Националния стадион “Васил Левски”. Канал 3 направи проверка на подменената тревна настилка на съоръжението и установи, че тя е напълно готова за предстоящия мач. Така отпада възможността двубоят да се играе на стадион „Българска армия”, каквато информация се появи. Срещата в събота ще бъде и дебют за новата система от камери, която бе поставена по време на извънредното положение. Стадионът разполага и чисто нова аудио система, която ще бъде за удобство на всички фенове по стадиона. Тя ще осигури по-добър звук при осъществяването, както на футболни срещи, така и на състезания по лека атлетика, награждавания и други мероприятия.

Управителят на фирмата Органик Сълюшънс, която е сменила настилката  Александър Дафчев разкри, че тревата ще бъде в перфектно състояние за срещата ЦСКА – Левски. Той допълни, че за настилката ще бъде стрес, че само 45 дни след поставянето й ще се играе мач, но това няма да се отрази върху нейното състояние. Според Дафчев подмяната дори е закъсняла, тъй като за последно настилката е била сменяна през 2015 година. Цената за поставянето на новата трева е 30 000 лева.

Националният стадион „Васил Левски” вече разполага и с най-модерната система за видео наблюдение, която дава възможност всяка една точка на стадиона да бъде разглеждана от 16 различни камери с резолюция 8К. Системата ще влезе в сила за първи път тази събота за мача между сини и червени.

И последното нововъведение е специализирана аудио технология за озвучаване на стадиони и футболни терени на открито. Озвучителните уредби вече са разположени и в сектор „В” на съоръжението.  

Добрата новина за феновете на двата отбора е факта, че в събота ще се допуснат стадионът да се напълни  до 50 процента от капацитета на съоръжението, а не, както бе до сега едва 20 процента. Така на трибуните в най-добрия случай ще има около 20 хиляди души.

kanal3.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук