Начало Култура.бг Мария Сапунджиева остави своите отпечатъци на стената на славата пред Театър 199...

Мария Сапунджиева остави своите отпечатъци на стената на славата пред Театър 199 (ВИДЕО)

728
0

Тя е първата актриса, която избра да увековечи стъпалата си, но обути в токчета

Мария Сапунджиева остави своите отпечатъци на стената на славата пред Театър 199 „Валентин Стойчев“. Тя е първата актриса, която избра да увековечи стъпалата си, но обути в токчета.

Обичам много да ходя на токчета, висока съм 1.50, от там се роди моята идея, че трябва да бъде на нещо високо, елегантно, женствено. Така, спонтанно ми хрумна тази идея, Ани я прегърна и сега експериментирахме“. Това каза в рубриката на Канал 3 „Изкуство по време на пандемия” актрисата. 

„Посланието, което оставих е: Постоянно мизансценирайте в светлинното петно. Може да се използва и като упражнение по правоговор в театъра. Това са театрални фрази.“, обясни още тя. 

„Развълнувана съм, защото този театър е много скъп за мен. Стъпила съм на тази сцена, когато бях на 24-годишна възраст. В протежение на времето съм направила 4-5 стойностни постановки. Този театър има особена атмосфера. Много различен е от всички останали театри и го обичам по един особен начин. Всеки театър обичам по особен начин. Аз вече принадлежа на българския театър като цяло, не съм в трупата на нито един театър, а съм на много места. Тук обичам хората, въобще тук всички са като едно семейство и в продължение на годините виждам, че продължават да съхраняват това. Наистина е като един дом.“, сподели Мария Сапунджиева. 

В актуалния репертоарен афиш на театъра, Мария Сапунджиева играе в спектаклите „Вечерен акт” и „Вересии”. Какво е усещането отново да се завърне на сцената след близо три месеца пауза, вижте в следващото видео!

kanal3.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук