Начало Култура.бг 2 предложения за любителите на изкуството: Изложба, посветена на художника Светлин Русев...

2 предложения за любителите на изкуството: Изложба, посветена на художника Светлин Русев и центъра за модерно изкуство „Помпиду“ (ВИДЕО)

580
0

Ивелина Кунчева представя изложбата „Срещи със Светлин“, организирана по повод 87 години от рождението на великия художник Светлин Русев. Тя е изложена в столичната галерия „Арте“.Проф. Стефан Лютаков, скулптор, сподели следното:   „Можем винаги да го наричаме учител, всяка среща с него за мен беше урок не само как да бъдеш художник, а и човек, как да обичаш изкуството. Той беше от артистите с най-верен усет за изкуството и най-истински подкрепяше колегите“.   „Тези, които бяха негови противници, имаха възможност да се изразят, но сега ги няма, а Светлин отсъствайки, все повече присъства, той е една дълбочина, тепърва ще започваме да го откриваме като художник. Започнах да се вглеждам в картините му“, допълни артистът.

  За любителите на изкуството имаме още една добра новина, само че от Франция. Центърът за модерно изкуство „Жорж Помпиду“ отваря врати за посетители. Той изчислява загуби в размер на 20 млн. евро. заради кризата, причинена от коронавируса.   Планът е билетите вече да се продават само онлайн, за да се избегнат опашки. Обиколките да са само в една посока, обозначена със стрелки, а обиколките да са само от 10 души.    Серж Ласвин, директор на центъра, специално за Канал 3, коментира:   „Обиколките ще се случват в определени часове, искаме посещението да е приятно, в контраст с преживяното. Посещенията ще отговарят на изискванията за безопасност. Целият персонал на музея ще разкаже за творбите в музея по начин, по който любителите на изкуството не познават“.   

Посетителите ще могат да се насладят на изложба на Кристо и Жан Клод – сред тях и кадри от омотаването на моста Пон Ньоф в Париж през 1985 г.

kanal3.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук