Начало Култура.бг Традиции.бг ПО ПОВОД ПРАЗНИКА НА СМОЛЯН – ФОТОДОКУМЕНТАЛЕН АЛБУМ „СМОЛЯНСКИЯТ ТВОРЕЦ ПЕТЪР КОСТАДИНОВ...

ПО ПОВОД ПРАЗНИКА НА СМОЛЯН – ФОТОДОКУМЕНТАЛЕН АЛБУМ „СМОЛЯНСКИЯТ ТВОРЕЦ ПЕТЪР КОСТАДИНОВ – КИНОЛЕТОПИСЕЦ НА РОДОПИТЕ“

656
0

РодБг

18 юни е обявен за Празник на обединения град Смолян. Тази година се навършват 60 г. от издаването на указа, с който трите самостоятелни селища – Устово, Райково и Смолян, се сливат в единен град и започват да пишат своята обща история. По този повод община Смолян издава фотодокументален албум „Смолянският творец Петър Костадинов – кинолетописец на Родопите“. Изданието е посветено на 60 години от създаването на Обединения град, Киноклуб „Орфей“ и ФА „Родопа“. На Празника на Смолян са посветени още две събития.
На 18 юни от 14.00 ч. в Регионалната библиотека „Н.Вранчев“ ще бъде открита фотодокументална изложба „Архитектурното богатство на Смолян“.
РИМ „Стою Шишков“ представя фотодокументална изложба във виртуален вариант „60 години Смолян – град за чудо и приказ“. Тя може да бъде разгледана както в изложбената зала на музея в Смолян през цялото лято, така и във виртуален вариант на: http://smolyan.museumsmolyan.eu/
Почитателите на изобразителното изкуство могат да посетят до 22 юни т.г. в изложбената зала на КДК изложбата-базар на смолянските художници „Пролет-2020“, организирана съвместно от Художествена галерия и КДК .
Заради пандемията от коронавирус и усложнената епидемична обстановка няма да има масови празнични прояви.

Пресцентър на община Смолян

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук