Начало Новини.бг 10 стари сгради на детски градини са разрушени и построени наново в...

10 стари сгради на детски градини са разрушени и построени наново в София (ВИДЕО)

690
0

10 от 18 етернитови сгради на детски градини са разрушени и построени наново в София. Това каза кметът Йорданка Фандъкова, при проверката престроената сграда на 124 ДГ в район „Красно село“.  

„Ще бъдат обявени нови 25 места за прием през август, заедно с две групи, които ще се обучават по програма „Монтесори“, обяви Фандъкова. Тя добави, че се обсъжда преместването на социални дейности в района в друга сграда, за да може да там да се отворят нови места за детска градина. Фандъкова подчерта, че финансира конкретни проекти, а не просто идеи.  

„С 2.5 милиона от приватизационния фонд трябва да се ремонтират училища и детски градини. Но заради обжалване на процедурата за избор на управителни органи в момента няма действащ фонд. Днес ще изпратим писма до всички 12 районни кметове, на които да им кажем да си провеждат процедурите за ремонтни дейности. Когато има такъв орган, тогава ще се гласуват и средствата, които са налични“, заяви тя.   Все още не е ясно къде ще бъдат преместени социалните служби на „Люлин“ и „Младост“, в чиито сгради ще бъдат настанени детски градини. 

kanal3.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук