Начало Новини.бг Община Варна осигурява допълнителна патронажна грижа за 898 лица с цел ограничаване...

Община Варна осигурява допълнителна патронажна грижа за 898 лица с цел ограничаване на коронавируса

629
0

Автор: Пламена Николова

РодБГ

Община Варна

Община Варна осигурява допълнителна патронажна грижа за 898 лица с цел ограничаване на разпространението на коронавируса. Предоставянето на дейности за граждани започва  от днес – 22-ри юни в изпълнение на проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в община Варна – Компонент 3, финансиран по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014-2020“. Срокът за изпълнение на проекта 31-ви декември 2020 г. 

Дейностите са насочени към възрастни хора над 65 г. с ограничения или невъзможност за самообслужване, хора с увреждания и техните семейства, лица поставени под карантина от здравните власти и членовете на техните семейства, както и самотни родители на деца до 12 г., които са в невъзможност да оставят децата си сами. Чрез дейностите по проекта в домашна среда се цели ограничаване на контакта между гражданите и подпомагане на лицата, които са застрашени в най-голяма степен от COVID-19. 

Нуждаещите се могат да получат подкрепа за закупуване със собствени средства и доставяне по домовете на храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост, включително лекарства, заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни услуги със собствени средства.

Услугите ще бъдат предоставяни ежедневно, през работните дни от седмицата.

Потребителите ще бъдат включвани в групата от бенефициенти като лично заявили се, по сигнал от граждани, по информация от районните администрации и кметства, от БЧК, от доставчиците на социални услуги, от дирекция „Социално подпомагане“ и от други институции. Диспечери ще приемат и обработват постъпващите заявки, които след това ще бъдат предавани на сътрудници „Социална работа“ за изпълнение.

Телефоните за връзка с диспечери са:

За район „Младост“ – тел. 088 63 00 740

За район „Приморски“ и Кметство „Каменар“ – тел. 088 63 00 833

За район „Одесос“ – тел. 088 63 00 679

За район „Владислав Варненчик“, Кметство „Тополи“ и Кметство „Казашко“ –

тел. 088 63 00 865

За район „Аспарухово“, Кметство „Константиново“ и Кметство „Звездица“ –

тел. 088 63 00 904

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук