Начало Новини.бг Община Пловдив продължава с обновяването на зони и междублокови пространства

Община Пловдив продължава с обновяването на зони и междублокови пространства

624
0

РодБГ

BOBSTH 12:59:31 24-06-2020
GI1258BO.022
Пловдив – община – проекти

Община Пловдив продължава с обновяването на зони и междублокови пространства


Пловдив, 24 юни /Таня Благова,БТА/
Община Пловдив продължава с обновяването на цели зони и междублокови пространства в Централна градска част. Това стана ясно, след като днес кметът Здравко Димитров откри част от вече готовите обекти, реализирани по оперативна програма „Региони в растеж“. Междублоковото пространство на пл. „Съборище“ е изцяло облагородено, с нова детска площадка, спортно игрище, място за игра и почивка и паркинг.
„Продължаваме с ремонта на тротоари, улици, зелените площи в междублоковите пространства. В момента очакваме оценката на МРРБ по обновяването на градската среда за периода 2020-2023 г. Надявам се от есента да стартираме работа“, заяви кметът. Новият проект предвижда подобряване на градската инфраструктура на улиците „Неофит Бозвели“, „Райно Попович“, „Александър Пушкин“, „Драгоя Божилов“, „Страхил“, „Ивац“. Голяма част от тях не са ремонтирани от години и са в недобро състояние, а на някои настилката е калдъръмена.
Изцяло ще бъде обновена и модернизирана визията на площад „Житен пазар“, ще бъдат монтирани елементи по градското обзавеждане, енергоспестяващо улично осветление, озеленяване, изграждане на ВиК инфраструктура. Предвижда се в междублоковите пространства да бъде подменена настилката на пешеходните алеи, ще се изградят спортни и детски площадки, ще се монтират паркови архитектурни елементи, както и автоматизирани поливни системи.
Новото проектно предложение е на стойност около 10 милиона лева, от които 9 968 330 лева са безвъзмездните средства. Предвижда се продължителността на проекта да бъде 30 месеца.

/ГИ/

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук