Начало Новини.бг Община Шумен ще чисти нелегално строително сметище

Община Шумен ще чисти нелегално строително сметище

625
0

Автор: Цветелина Георгиева, кореспондент на „Труд“ в Шумен

РодБГ

Екоинспектори от Шумен се натъкнаха по сигнал в социалните мрежи на нерегламентирано сметище със строителни отпадъци. Замърсен с тухли, керемиди и стар фаянс е район от 5-6 дка в местността „Гламя“ на шуменския квартал „Дивдядово“.

Част от тях са изхвърлени от личния автомобил на жител на квартала, който е забелязан в момента на извършване на деянието от подателя на сигнала, оповестяват от РИОСВ-Шумен. Установени са купчини от отпадъци на поляната на местността, стопанисвана от Община Шумен чрез кметство Дивдядово. Затова след огледа са дадени предписания общината да почисти замърсения участък в срок до 10 юли 2020 г. и писмено да информира за това в регионалната инспекция, както и да предотврати повторни замърсявания.

От РИОСВ апелираха гражданите, свидетели на подобни нарушения, да сигнализират в съответната община или на дежурните телефони на инспекцията, а не в социалните мрежи.

Междувременно община Шумен закупи 10 нови контейнера за строителни отпадъци от домакинствата и оповести, че ще ги разположи на обособената площадка в района на Тежкия полк в града. Там изхвърлянето на строителни отпадъци от граждани след домашни ремонти е безплатно.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук