Начало Новини.бг Отменят водния режим в Перник

Отменят водния режим в Перник

613
0

РодБГ

БНР

От днес пада въведеният преди 7 месеца воден режим. Новината беше съобщена в късния следобед вчера след работна среща при областния управител Емил Костадинов, на която присъства и министърът на околната среда и водите Емил Димитров.

„Язовир Студена е пълен. Водният режим на Перник отпада. Остава да си вземем поуките и да не повтаряме грешките“, написа в социалната мрежа кметът Станислав Владимиров, който е в отпуск. Под заповедта за отмяна на режима подпис ще сложи зам. кметът Мирослав Стоицев.

„Това тежко изпитание, което беше пред всички перничани вече е на финала. Очаквам да бъде изпратено по официален път искането от страна на ВиК и община Перник дава своето положително становище да отпадне режимът.

Обемът на язовир Студена доближава 21 млн. куб. м. Според управителят на ВиК Борислав Иванов разчетите са направени така, че ситуацията от края на миналата и началото на тази година да не се повтаря.

„Имаше хора през януари, които казваха, че язовирът няма да му стигнат и три години да се напълни. Оказа се, че това не е така и може да бъдем спокойни, че в следващите месеци , да не кажа и години, няма да имаме проблеми.”

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук