Начало Новини.бг ОбС Пловдив решава дали да актуализира отново бюджета

ОбС Пловдив решава дали да актуализира отново бюджета

651
0

За нова актуализация на бюджета на община Пловдив ще решават на днешната си сесия общинските съветници. Кметът Здравко Димитров предлага да се увеличат с още 580 000 лв. средствата за издръжка на администрацията, като парите ще бъдат взети от предвидените вноски по Чомаковия заем.

Две от вноските ще бъдат платени през 2022 г., вместо през настоящата. От исканата сума, 270 000 лв. ще отидат за издръжка и за покриване на задължения за вода, горива и еленергия. 100 000 лв. ще бъдат дадени на консултантска фирма, която да направи анализ на дейността на общинските предприятия. Други 150 000 са предвидени за подготовка на общината да кандидатства с проекти в новия програмен период 2021 – 2017 г. По 30 000 лв. допълнително ще получат и общинските предприятия „Младежки център“ и „Радостни обреди“.

Съветниците трябва да одобрят за Комплексния онкологичен център купуването на нов линеен ускорител с пълен капацитет за лъчетерапия и възможност за радиохирургия на стойност до 5 милиона лева с ДДС.

Те ще отменят и решението си за сливане на двете общински болници „Св. Мина“ и „Св. Пантелеймон“, като същевременно увеличат капитала на МБАЛ „Св. Мина“.

Старейшините ще решат и дали да предоставят за управление на район „Централен“ Дановия хълм (Сахат тепе). Кметът на района Георги Стаменов предвижда на хълма да се обнови парковата инфраструктура (алеи, площадки, парково осветление, напоителна система и др.) и да се възстанови ресторантът, съществувал до 70-те години на ХХ век.

БНР;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук