Начало Новини.бг Горещи разкрития: Стана ясно кои са арестуваните висши служители на ГДБОП

Горещи разкрития: Стана ясно кои са арестуваните висши служители на ГДБОП

758
0

Началник на отдел за противодействие на наркотрафика в ГДБОП е задържан снощи след получен подкуп. Задържан е и началник на сектора в същата дирекция и един служител на МВР. Това обяви на извънреден брифинг главният прокурор Иван Гешев.

По думите му, тримата са с 24-часова мярка за задържане. „Действията започнаха след 17 часа вечерта. Продължават претърсванията на множество обекти и жилища.

Става въпрос за организирана престъпна група, занимаваща се с подкупи и упражняване на логистика, помощ, чадър върху дейността на ОПГ, занимаващи се с наркотрафик и разпространение на наркотици не само в България„, обясни той. „Тези длъжностни лица са най-висшите лица, за противодействие на наркоразпространение и хората за контакт с нашите чуждестранни партньори. Към момента има добри резултати, които се надявам Специализираната прокуратура съвместно с да представи пред българските граждани. Прокуратурата и МВР са и ще продължават да са безкомпромисни към всякакви случаи на престъпление, независимо от кого са извършени“, подчерта Гешев.

„Не правим разлика кой нарушава закона и от коя институция е. Грозно е да оказваш съдействие за решаване на проблеми на наркогрупи, да предаваш доверието на своите партньори в международен аспект. Пострадалите са български граждани, които страдат от този вид престъпност, нашите деца, които са бъдещето на България. Работата на прокуратурата е да бъдем безкомпромисни към всеки, който извършва престъпления или нарушения“, посочи главният прокурор.

Blitz.bg ; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук