Начало География.бг Плажовете „Лозенец“ и „Шкорпиловци – централен“ имат нови концесионери

Плажовете „Лозенец“ и „Шкорпиловци – централен“ имат нови концесионери

620
0

За следващите 20 години те трябва да предоставят цени на плажните принадлежности до 10 лв. за брой

Правителството определи концесионери на два морски плажа – „Лозенец“ в община Царево и плаж „Шкорпиловци – централен“, община Долни Чифлик.

За следващите 20 години плаж „Лозенец“ ще се стопанисва от „Атрикор“ ЕООД, а „Съмъртийм“ ЕООД е определен за концесионер на морския плаж „Шкорпиловци – централен“.

„Атрикор“ ЕООД се задължава за целия срок на договора за концесия от 20 г. да предоставя цена за 1 бр. чадър в размер до 10 лв. с ДДС и цена за 1 бр. шезлонг в размер до 10 лв. с ДДС в зоната за платени плажни принадлежности на морския плаж. Размерът на годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 145 хил. лв. без ДДС. Предложението за инвестиции за подобряване на обектите на инфраструктурата на морския плаж за срока на концесията е в размер на 279 492 лв. с ДДС.

„Съмъртийм“ ЕООД се задължава за целия срок на договора за концесия от 20 г. да предоставя цена за 1 бр. чадър в размер до 10 лв. с ДДС и цена за 1 бр. шезлонг в размер до 10 лв. с ДДС в зоната за платени плажни принадлежности на морския плаж. Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 25 хил. лв. без ДДС. Предложението за инвестиции, свързани с опазване на дюните на морския плаж, е в размер на 140 568 лв. с ДДС.

ECONOMIC.BG;RodBG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук