Начало Доктор.бг Ученици казват „Не на наркотиците“

Ученици казват „Не на наркотиците“

609
0

С различни инициативи в Северозапада ще бъде отбелязан Международният ден за борба с наркоманиите и нелегалния трафик на наркотици – 26 юни.Във Видин инициативата е под наслов „Лодка с послание“. Кампанията е организирана от Общинския съвет по наркотичните вещества и Общинският младежки съвет за превенция на зависимости, а идеята е млади хора да се съберат и да сътворят своите лодки на надеждата, да напишат своите послания и да ги пуснат по течението на река Дунав.От ОСНВ- Видин отправят и своята покана към младите: „Елате, за да покажем на света, че искаме да сме независими от употребата на психоактивни вещества, осъждаме трафика и разпространението им в страната и искаме да помагаме на всички, засегнати от проблема.“Мястото е БиблиоПоща към Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“, инициативата започва в 11 часа. 

Във Враца денят ще бъде отбелязан с велопоход. В инициативата под надслов „Животът е безценен, не го заменяй за дрога“ ще се включат ученици от гимназиален етап в града. Началото на проявата е в 10:00 часа, пред сградата на местната администрация.

Шествието ще премине през главни пътни артерии в града, като след това участниците ще се отправят към прохода Вратцата. Велопоходът ще завърши в парка зад площад „Христо Ботев“, където ще бъде проведена лекция от експерти на Превантивно информационен център – Враца, служители на МВР и доброволци от БМЧК. Програмата предвижда и викторина с награди.

Събитието се организира от ПИЦ към Общински съвет по наркотични вещества – Враца, съвместно с клуб „Враца Велообщество“, БЧК – Враца и Младежки център, с подкрепата на Община Враца.

Радио Видин;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук