Начало Култура.бг Пуснаха пощенска марка за 170-годишнината от рождението на Вазов (СНИМКА)

Пуснаха пощенска марка за 170-годишнината от рождението на Вазов (СНИМКА)

667
0

Пощенско-филателното издание се състои от една пощенска марка и специален пощенски печат, тираж 6000 броя и цената ѝ е 1.10 лв.

Днес в Регионалния исторически музей София главният изпълнителен директор на „Български пощи“ ЕАД Деян Дънешки валидира и пусна в употреба издание на тема: „170 години от рождението на Иван Вазов“.   Пощенско-филателното изданието се състои от една пощенска марка и специален пощенски печат. Художник е Вилиам Китанов.   „Самото издание е марка. За изданието мога да кажа, че като цяло то не е първото, а поредица от много, които са издавани, посвещавани на Иван Вазов, обясни главният изпълнителен директор на „Български пощи“ ЕАД Деян Дънешки. Първото такова издание е през 1920 г., когато е издадена поредица от 6 марки, последната марка е била през 2000 г., посветена на 150-годишнината от рождението на Иван Вазов.  

  „Съвсем скоро имахме издание, което е посветено на романа „Под игото”, обясни Дънешки. „Сегашната марка, която издаваме, автор е проф. Вилиам Китанов. Марката е в тираж 6000 броя и цената ѝ е 1.10 лв.”, каза той. По думите му, като цяло марките, свързани с Иван Вазов са интересни за нашите филателисти.   „Те събират поредици, свързани с бележити личности, една от които е и Иван Вазов. Така че надявам се това издание също да предизвика голям интерес и да влезе в колекциите на нашите филателисти, които с годините стават все по-малко, но стават все по-страстни любители на марките”, посочи той. 

kanal3.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук