Начало Емигранти.бг Българин арестуван за нелегално влизане в Русия по суша

Българин арестуван за нелегално влизане в Русия по суша

717
0

Пред руските граничари признал, че минал границата от ЕС в търсене на по-добър живот

37-годишен мъж с български документи за самоличност е бил арестуван от руски граничари при опит да влезе нелегално в Русия, съобщават водещи информационни агенции в анклава Калининградска област. Изясняват се обстоятелствата, при които българинът е минал границата и, според руските служби, срещу нарушителя ще бъдат приложени предвидените в законодателството на Руската федерация мерки.

Произшествието е станало на 26 юни т. г.  Мъжът, чиято самоличност не се съобщава преминал от територията на Полша в посока Русия и осъществил незаконно преминаване на държавната граница на Руската федерация в района на населеното място Мамоново в най-югозападната част на анклава в близост до Балтийското крайбрежие.

В резултат на своевременните действие на граничния наряд, както казва в съобщение за произшествието руската страна, служителите на граничното управление на ФСБ на Русия за Калининградска област са локализирали и задържали нарушителя. „В настоящия момент се установяват всички обстоятелства по пресичането на границата, за което чужденецът е заплашен от наказание, в съответствие с руското законодателство. Според най-лекия неквалифициран състав на чл. 322 от Наказателния кодекс на Руската федерация за пресичане на националната граница без съответното разрешение  се предвижда глоба до 200 хиляди рубли или с принудителен труд за срок до две години или лишаване от свобода за същия срок.

При проведен разпит задържаният е направил признания за нарушаването на държавната граница на Русия. Според изявление на говорител на руските гранични власти българинът казал, че е преминал от Европейския съюз в Русия в търсене на по-добър живот.

Руските служби разпространиха и снимка на заловения нарушител, както и на личната му карта със заличени данни.

monitor.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук