Начало География.бг Басейн и въжен парк отварят врати във Вършец

Басейн и въжен парк отварят врати във Вършец

719
0
Вършец (29 юли 2013) До 37 градуса се покачи температурата в курорта Вършец, което се случва рядко заради надморската му височина и близостта до планината. Минералните басейни в града се напълниха с гости от цялата страна, а местни деца потърсиха спасение от жегата във водите на река Ботуня, която идва от Стара планина над града. Пресфото-БТА снимка: Цветомир Цветков

Басейн и въжен парк отварят врати във Вършец


Вършец, 29 юни /Цветомир Цветков, БТА/
Басейн и въжен парк отворят врати във Вършец със затоплянето на времето, съобщиха от местната община.
Трети ден вече работи общинският басейн с минерална вода в село Спанчевци, където входът е 3 лева за деца и 5 лева за възрастни. В първите дни басейнът се радва на голяма посещаемост.
От 3 юли във Вършец започва работа въженият парк, който е изграден в градския парк в близост до река Ботуня. Жители и гости на курорта Вършец могат да се забавляват и с други атракции, изградени през последните години – рампа за скейборд, пързалка за кънки, голяма спортна зала, множество детски и спортни площадки на открито, могат да се разхождат по обновените алеи в парка и т.н. Община Вършец и местните хотелиери очакват добър летен сезон и заявяват, че макар и в условията на пандемия, то хората имат нужда да си починат и да забравят несгодите и страха. Общината подготвя различни прояви за честване 170-тата годишнина на курорта Вършец и традиционният празник на курорта, минералната вода и Балкана, който се провежда в края на юли и началото на август.

БТА;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук