Начало Новини.бг Джулай морнинг няма да има край Каварна

Джулай морнинг няма да има край Каварна

619
0

На бургаския плаж обаче ще свирят 11 рок групи

Очакваният Джулай морнинг фест, който традиционно събира почитателите на рока край село Камен бряг, това лято няма да се състои, съобщиха от община Каварна. Обичайно всяка година в първото юлско утро в местността „Огънчето“ на скалистия бряг се събират „деца на Слънцето“. 

От общината призовават всички, които и на този 1 юли няма да пропуснат посрещането на изгрева, да бъдат изключително внимателни – да спазват физическа дистанция помежду си и другите противоепидемични мерки срещу коронавируса, както и да не замърсяват околната среда и да не забравят, че брегът е много опасен.

Няма да се състои и посрещането на Джулая край Потопената църква до яз. „Жребчево“. Общинският кризисен щаб в Твърдица оповести, че „взе решение да отмени провеждането на предвиденото мероприятие за 30 юни срещу 1 юли – Джулай морнинг, във връзка с усложнената епидемична обстановка, установените случаи на заразени с коронавирус на територията на града, рекордния брой на заразени в страната от последните дни и невъзможността в тази ситуация да се гарантира физическата дистанция и безопасността на присъстващите на мероприятието, както и на жителите на община Твърдица“.

С музика на 11 рок банди обаче ще посрещнат Джулая в Бургас. Организаторите наричат традицията да се посрещне първият юлски изгрев „незаменима“. Затова празникът ще се състои и тази година въпреки всички перипетии. Събитието ще е на същото място – със сцена горе от лявата страна на Моста и възможност публиката да се разположи долу на пясъка. Както всеки път, мястото ще е обезпечено със спасители, медицинско лице, охрана и дървен материал, с който отделните приятелски компании да си запалят свой огън, за да се съберат около него. „Тъй като с посрещането на 1 юли празнуваме свободата на духа, всичко ще е безплатно, освен бирата и храната, които можете да си закупите на място. Музикалната част ще започне в 20 ч.“, уточняват организаторите.

Дума;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук