Начало География.бг Наградиха участниците в „Квартални войни“

Наградиха участниците в „Квартални войни“

580
0

Ясни са победителите в „Квартални войни“. В съвместната инициатива на сдружение „Активно общество“ и община Видин жители на видински квартали и села от общината опитаха да направят по- хубави местата, където живеят. Победителите бяха отличени в две категории- участници от град Видин и участници от останалите населени места от общината, каза председателят на сдружението Радослав Георгиев.„В категория „Населени места в община Видин“ на първо място е  читалището в село Майор Узуново, което беше преобразило двора на читалището, на второ място се класира читалището в село Кутово, а на трето място- читалището в Слана бара- там съвместно с кметството бяха облагородили една градинка…“

Награждаването се състоя в зеленото пространство пред бл. 58А на бул. „Панония“. Хората, живеещи в този вход на кооперацията, спечелиха първото място в категория „Квартали на град Видин“. Биляна Вилхемова благодари от името на всички за отличието. На второ и трето място се подредиха Димитър Тодоров (ул. „Баба Вида“ №13) и Петя и Николай Николови (ул. „Търговска“ №4).

На победителите в двете категории бяха раздадени награди –  по две пейки, а вторите места спечелиха по един моторен тример за косене на тревни площи. Със специална награда за активно включване в инициативата беше отличен Богомил Петров – еколог и фотожурналист. Освен на наградените, грамоти бяха връчени и на всички участници в кампанията.
На събитието присъстваха организаторите в лицето на предсеателят на сдружение „Активно общество“ Радослав Георгиев, кметът на Видин Цветан Ценков и зам.кметът Светослав Скорчев, които връчиха грамотите и наградите на участниците.

Радио Видин;РодБГ 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук