Начало Новини.бг Община Варна ще управлява Шокъровия канал, дава на държавата сградата на Kръвния...

Община Варна ще управлява Шокъровия канал, дава на държавата сградата на Kръвния център

605
0

Oбщина Варна да придобие безвъзмездно от държавата управлението върху Шокъровия канал, гласуваха съветниците от ПК „Собственост и стопанство“ на днешното си заседание.

Ето какво решиха съветниците от постоянната комисия „Собственост и стопанство“ днес:

Администрацията вече има изготвен проект за заустване на дъждовните води от канала навътре в морето, като в момента документацията минава през съгласувателни процедури с компетентните институции.

Общината ще поиска от държавата и имот в Южна промишлена зона, за да може да кандидатства по процедура „Подобряване на достъпа до рибарска инфраструктура и увеличаване на синия потенциал“. Едно от условията за кандидатстване е да се предостави документ за собственост на терена.

Решено бе също сградата на Районния център по трансфузионна хематология да бъде безвъзмездно прехвърлена на държавата. Заради дългогодишната експлоатация обектът се нуждае от основен ремонт, но тъй като не е собственост на Министерството на здравеопазването, отпускането на средства за реновацията е незаконосъобразно.

Съветниците дадоха съгласието си да се предостави на Областна дирекция на МВР общински имот, който да бъде превърнат в административен център за обслужване на граждани. Помещението на ул. „Св. Климент“ е с добро разположение, намира се на приземен етаж и е достъпно за хора с увреждания и майки с колички.

Спортният комплекс, разположен в I ЕГ, ще продължи да бъде стопанисван от ОП „Спорт – Варна“. Докато тече учебният процес, съоръжението се ползва от възпитаниците на гимназията, бе изтъкнато на днешното заседание.

Членовете на комисията дадоха съгласието си общинският имот на бул. „Владислав Варненчик“ 108, оборудван като Синя стая, да продължи да се ползва от правораздавателните институции във Варна. Това специализирано помещение вече 5 години дава възможност да се изслушват деца в една щадяща среда, различна от съдебната зала.

Радио Варна;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук