Начало Новини.бг Честита Ви по-скъпа вода, хасковлии!

Честита Ви по-скъпа вода, хасковлии!

602
0

Хасковлии могат да се поздравят с нова, по- висока  цена на водата. Каква ще е тя, ще научат след месец от КЕВР. Нищо, че днес решение за бизнес плана на водното дружество в Хасково не бе взето. Само един Свиленград бе твърдо против, защото батакът, който тече от чешмите там, не е вода. Хасково се въздържа, въпреки че и без урана инертните материали по старите тръби са налични във водата му. На останалите общини им е все едно, защото скокът при тях  ще е малък. Не че си нямат проблеми с водата, имат си. Един Симеоновград, например, е на сухо всяко лято, да не говорим за мангана, а някои населени места  са на водоноски заради урана. 

И без решение нова цена ще има, просто защото такава е процедурата. Ако не бъде съгласуван и водното дружество остане без план, както бе досега, то ще е неконтролируемо от регулатора. Така че, както става обикновено, КЕВР ще насрочи заседание, ще помисли малко и ще обяви новата цена, която няма да е много по- ниска от исканата от ВиК. Бас държа!

Така излиза, че държавата (ВиК –Хасково е 100% държавно) може да предлага услуга с каквото си качество иска и на каквато си иска цена. Тя очевидно не изисква нови инсталации, водопроводи и други сериозни инвестиции, така че  гражданите да имат чиста, нормална вода, която не съсипва уредите им. Пък и защо да изисква, като и гражданите май не щат. Изглежда 3.50 лв. за кубик им е ОК, пък и ако питате ВиК ще кажат, че социално поносимата цена е 4.50 лв. Никой не протестира. Това във Фейсбук не се брои, а тръгналата подписка- може да я изхвърлите в коша. Тя няма абсолютно никаква стойност.

Марица;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук