Начало Новини.бг Консултативен съвет към кмета се заема с проблемите на младежите в община...

Консултативен съвет към кмета се заема с проблемите на младежите в община Каспичан

638
0

Да бъде създаден Общински консултативен съвет (ОКС) по въпросите на младежта към кмета, реши Общинският съвет в Каспичан.
„Единодушно беше подкрепено предложението на кмета предвид значимостта на структурата за поддържане на социални контакти и включването на младите хора в обществения живот чрез осъществяване на дейности и мероприятия със здравен и културен характер“, заяви пред 24shumen.com председателят на Общинския съвет адвокат Ралица Тодорова.
Диалогът с младежите на общинско ниво по въпроси, които ги засягат все още не е структуриран. Същевременно през последните години съществува ярко изразена тенденция младите хора да проявяват нарастваща незаинтересованост към заобикалящата ги среда и обществото. Чрез Съвета те ще бъдат ангажирани с настоящето и бъдещето на Общината, ще осъзнаят значимостта си в процеса на местно самоуправление. Това ще позволи изработването на важни за младежите проекти и програми, насочени към техните потребности и изграждането им като активни граждани. Така кметът Милена Недева аргументира ползата от нова формация.
По данни на отдел ГРАО в общината живеят 17,5% младежи от общия брой на жителите.
В ОКС по въпросите на младежта към кмета влизат 15 члена. Дейността ще се ръководи от председател и зам.-председател.
Включени са представители на Дирекция „Бюро по труда“, Отдел за закрила на детето, Социално подпомагане и на неправителствени организации и младежки клубове и организации.
24shumen.com;RodBG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук