Начало Спорт.бг Общината да се отърве от акциите си в ПФК „Нефтохимик Бургас”, зове...

Общината да се отърве от акциите си в ПФК „Нефтохимик Бургас”, зове съветник

672
0

30 Юни 2020, Вторник, 15:41 ч. Автор: Иван КОЛЕВ

Като даваме пари на клуба не им помагаме, пречим, смята Манол Тодоров от Движение „България на гражданите”

Община Бургас да излезе от ПФК „Нефтохимик Бургас 1962”, където е мажоритарен собственик и държи 82 % от акциите. Това призова съветникът от Движение „България на гражданите” Манол Тодоров на днешното заседание на ОбС.

Тодоров взе думата по повод докладната за оторизирането на представител на Общината за Общото събрание на акционерите, което ще се проведе на 2 юли.

Според него не трябвало да се подпомага  финансово клуба, защото така по-скоро му се пречило. Общината трябвало да потърси вариант – да продаде, подари или просто да джироса акциите си на човек, който иска да развие „Нефтохимик”. В противен случай се удължавала агонията, а настоящото ново ръководство изобщо не било ясно докога ще издържи.

Според Тодоров, кметът Димитър Николов бил подведен през 2016 година, че Нафтата трябва да играе в „А” група. Тогава клубът бе вкаран служебно в елита. 

Интересна подробност е, че точно в този период Манол Тодоров бе назначен за пиар на „Нефтохимик” и в продължение на цял сезон получаваше заплата за работата си при „шейховете”.

В същия сезон Общината придоби мажоритарна собственост в клуба срещу две солидни субсидии, а от преслужбата, в която работеше самият Тодоров изпращаха писма до бургаските медии, в които се твърдеше, че ако Общината не финансира клуба, то той ще фалира.

Тодоров днес има различна теза. Той вече е общински съветник, няма нищо общо с „Нефтохимик” и е маркетингов специалист на бизнесмена Кристиян Киров, който има интереси в сферата на туризма, плажното концесионеране и погребалния бизнес.

Припомняме, че той влезе в листата на ДБГ от гражданската квота и по време на предизборната кампания едно от основните му обещания бе да реши проблема със стадионите на Бургас.

В 16:30 часа Манол Тодоров поиска да внесе уточнение по темата. Публикуваме позицията му без редакторска намеса:

„Тъй като съм работел и в двата клуба, когато са били общински, съм категоричен, че възможно най-бързо трябва да потърсим и намерим реален спонсор за Нефтохимик, на който да бъдат продадени акциите от Общината! В последните 10 години видяхме, че модела общински клуб е крайно грешен и не води до нищо добро, нито за отборите, нито за техните фенове. Надявам се и господин Николов, и колегите от общински съвет да приемат сериозно този проблем и заедно да търсим бързо решение“

Флагман;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук