Начало Култура.бг Община Созопол дава тласък на лято 2020 с концертен туризъм

Община Созопол дава тласък на лято 2020 с концертен туризъм

629
0

Община Созопол с амбиции за развитие на концертния туризъм. Богата културна програма с ограничен бюджет – това предстои да реализира в летния си културен календар общинската администрация. Тази година сме си поставили амбициозната задача за развитие на концертния туризъм, каза за БНР Бургас Христо Бардуков, началник отдел „Образование и култура“ в общината. Този път целта са световни имета, които до подпомогнат развитието на туризма.

„Имахме много предложения, като едно от тях беше Горан Брегович с целия бенд, който за съжаление заради коранавируса отказаха, но остава отворен въпроса за догодина. Друга компания води преговори с Василис Карас. Концертът се предвижда в края на август и ще е четвъртък. Друго няма да издавам. Искам да направим фестивал в памет на Георги Минчев. Искам да има арт улични музиканти, вече съм провел разговори с млади хора от Музакалната академия. Няма как да не направим поне два дни в лятото Дни на руската култура. Тях ги предвиждаме за 16 и 17 август. Водим разговори за един фестивал на народното надииграване от цялата страна. Ще се проведе плувния маратон, подводния риболов“

Класически, поп и рок концерти, литературни представяния, панорама на новото българско кино ще са част от 36-тите поред Празници на изкуствата Аполония, чийто домакин ще е Созопол от 1 до 6 септември. Сред проявите тази година – несъстоялите се столични театрални представления ще бъдат показани за пръв път по необичаен начин. Ще има и изцяло нови събития, организирани от общината, каза Христо Бардуков.

Официалното откриване на летния сезон в общината ще е на 5 юли с концерт на амфитеатъра. 

БНРБургас;РодБГ  

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук