Начало География.бг По спешно разпореждане на Борисов: Министър обходи 7-те Рилски езера и установи…...

По спешно разпореждане на Борисов: Министър обходи 7-те Рилски езера и установи… СНИМКИ

752
0

По разпореждане на премиера Бойко Борисов министърът на околната среда и водите Емил Димитров днес направи проверка на място на изпълнението на дейностите по проект “Устойчиво управление на Национален парк “Рила” II-ра фаза“.

Министърът обходи района на Рилските езера и констатира, че строителната техника е изведена от обекта и дейностите по проекта са спрени.

Установени бяха нарушения в изпълнението на проекта, за които ще бъде изготвен подробен доклад до министър-председателя. Предстои извършването на възложената от министър Димитров цялостна проверка на проекта от експерти на Оперативна програма „Околна среда“. За установени нарушения изпълнителят ще бъде санкциониран, съобщиха от МРРБ.

Припомняме, че във вторник премиерът разпореди спиране на дейността на багерите на Седемте рилски езера, а вицепремиерът Томислав Дончев изпрати писмо до екоминистъра Емил Димитров – Ревизоро незабавно да спре изпълнението на дейностите по проект „Устойчиво управление на национален парк „Рила“ – втора фаза“.

Окръжна прокуратура – Кюстендил се е самосезира по случая. И прокуратурата подхвана случая с багера край „Бъбрека” В рамките на надзора за законност, прокуратурата е разпоредила спешна проверка, която следва да бъде осъществена от сектор „Икономическа полиция“ в Районно управление – Дупница при Областна дирекция на МВР.

Blitz.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук