Начало Новини.бг Нов състав на българската делегация в европейския Комитет на регионите

Нов състав на българската делегация в европейския Комитет на регионите

606
0

Министерският съвет прие решение за одобряване на кандидатурите за представителите на България за членове и заместник-членове на Комитета на регионите на Европейския съюз за мандат 2020-2025 г.

България ще продължи да бъде представлявана от 12 членове и 12 заместник-членове в състава на Комитета на регионите.

Одобрени са кандидатурите на 11 членове и 12 заместник-членове на Комитета на регионите на Европейския съюз, които са предложени от Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България. Един от българските представители в Комитета на регионите е одобрен в края на 2019 г. по същия ред. Членове на делегацията са Таня Христова – кмет на община Габрово, Владимир Москов – кмет на община Гоце Делчев, Емил Иванов – кмет на община Своге, Живко Тодоров – кмет на община Стара Загора, Златко Живков – кмет на община Монтана, Иван Алексиев – кмет на община Поморие, Малина Едрева – общински съветник в Столичен общински съвет, Неджми Али – кмет на община Джебел, Павел Гуджеров – кмет на община Раковски, Радослав Ревански – кмет на община Белица, Румен Гунински – кмет на община Правец, и Стефан Радев – кмет на община Сливен.

Обновеният състав на делегацията отразява резултатите от последните местни избори и е съобразен с общите принципи на Договора за функциониране на Европейския съюз.

Банкеръ Daily;RodBG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук