Начало Новини.бг Община Монтана ремонтира четири улици в града за 3 млн. лв.

Община Монтана ремонтира четири улици в града за 3 млн. лв.

649
0

„През настоящия строителен сезон община Монтана прави основен ремонт на четири улици в четири различни зони на града“, обяви кметът Златко Живков.

Капиталовите вложения от страна на общината са около 3 милиона лева. Ремонтите включват подмяна на водопроводни тръби и подземни комуникации под улиците, преасфалтиране, поставяне на бордюри и облагородяване, обяви Живков.

Община Монтана затваря път за ремонт на железопътен прелез

До 20 юли трябва да приключи ремонтът на улица „Н.Вапцаров“, която е с дължина около километър. Тя е много натоварена, защото от нея тръгват подходи към три квартала – „Пъстрина“, „Изгрев“ и „Мала Кутловица“.

Инфраструктурата около нея включва и четири паркинга, които също се почистват и преасфалтират. До месец трябва да приключи и ремонтът на улица „Неофит Бозвели“, която също е възлов участък в града.

През август започва ремонтът на булевард “ Арнолди“, който разделя кварталите „Младост 1“ и „Младост 2“ . Направен е изцяло нов проект, който предвижда изграждане на четирилентов път с разделителна зелена ивица между двете платна. През есента ще се ремонтира улица „Диана“ в Индустриалната зона на Монтана.

Дарик;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук