Начало Новини.бг 16 задържани при акцията в Гоце Делчев, Иван Гешев и Ивайло Иванов...

16 задържани при акцията в Гоце Делчев, Иван Гешев и Ивайло Иванов са на място при операцията

719
0

Общо 16 души са задържани при специализираната акция в Гоце Делчев, съобщи главният секретар на МВР Ивайло Иванов. По думите му действията на органите на реда продължават.

„Основното, с което се занимават задържаните лица е наркоразпространение, лихварство и търговия с акцизни стоки“, каза още той, цитиран от „Фокус“.
Още по темата
Спецакция срещу битовата престъпност в Гоце Делчев
Главният секретар на МВР съобщи още, че заедно с главният прокурор Иван Гешев са провели среща с кметът на Община Гоце Делчев Владимир Москов, на която е станало ясно, че местното население иска да има повече полиция в населените места. „Трябва да има повече полиция, но не винаги това е гарант, че няма да има извършено престъпление. За нас е важна превенцията, да има комуникация между кмета и представителите на местното районно управление и прокуратурата“, подчерта Иванов.

По думите му няма как в малките населени места, жителите, както и общинското ръководство, да не знаят кои лица са част от криминалния контингент. Ивайло Иванов посочи, че работата на полицията е да изгради доверие в обществото, а неговата работа е да следи дали полицаите си вършат добре работата и отработват сигналите, които се получават.

„Когато нещата не се получават на местно ниво, ние се намесваме“, коментира Иванов.

Главният прокурор Иван Гешев пристигна по-рано днес в Гоце Делчев заедно с говорителката си Сийка Милева.

dnes.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук